Bli en superhelt i fastetida!


Finn ut hvordan du kan forandre verden, og hva faste betyr. Aktiviteter for hele familien.

 

FORANDRE. FOR ANDRE

Har du drukket vann i dag? Eller har du vaska deg eller tatt en dusj? Tenkte du på hvor bra det er at du har reint vann i vasken og i dusjen?

Vann er helt nødvendig for oss mennesker. Likevel er det flere millioner mennesker i verden som ikke har reint vann. Nå kan du være med å forandre det!

Hvert år samler vi inn penger i fastetida, til Kirkens Nødhjelp. Vi kaller det for fasteaksjonen. Pengene som blir samla inn blir bl.a. brukt til å bore brønner, slik at flere mennesker får reint vann.

På fasteaksjonens nettsider kan du leste om Champo, 5 år, som har fått reint vann i landsbyen der hun bor. 
Kirkens Nødhjelp fasteaksjon Champo   

VÆR EN SUPERHELT!
Du kan være en superhelt på mange ulike måter. Her kan du laste ned superheltaktiviteter som hele familien kan være med på. 

Vil du bli kjent med superheltene Thea og Jacob? Last ned heftet der du blir med på en spennende reise i tid og rom. Her får du også flere tips til hvordan du kan være en superhelt.

Penger dere har samla inn eller vil gi til fasteaksjonen sendes til Kirkens Nødhjelp: VIPPS eller SMS VANN til 2426 (250,-)

HVA ER FASTE
Fastetida innledes askeonsdag og varer i 40 dager fram til påske.
De 40 dagene peker tilbake til forellingen om Jesus som blei frista i ørkenen, som ifølge Matteusevangeliet kapittel 4, vers 2, varte i 40 døgn.
Vår tids faste handler om nestekjærlighet og en periode med bønn og stillhet, mer enn fravær av mat og drikke.


BIBELFORTELLINGER OG SANGER
Mange tekster og fortellinger i Bibelen handler om å bry seg om andre, og å dele. Her er noen fine fortellinger og sanger du kan se/høre på:

Bibelfortelling med bilder:
For de litt større barna: Jesus metter fem tusen menn
For de mindre barna: Den store piknikken 

Sanger på Spotify:
Skal vi være venner
Morgendagens søsken

Tilbake